Bikini bottom high waist with body sculpting rib fabric and embroidery in ivory white on beach towel
MET AANDACHT VOOR MOEDER AARDE

Onze materialen

Al onze stoffen en materialen zijn zorgvuldig geselecteerd, van hoge kwaliteit en duurzaam geproduceerd.
Bikini bottom classic in black with rib fabric and embroidery on waistband
Goed voor jou & de planeet

Onze Stoffen

Vanaf de lancering van het merk prioriteert Via di Gioia duurzaamheid, ethiek en transparantie bij het produceren van onze producten.

Elk jaar belandt 8 miljoen ton plastic afval in onze oceanen, en als dit zo doorgaat, zal er in 2050 meer plastic afval in de zee zijn dan vis. We willen dat vrouwen zich mooi voelen in hun zwemkleding, maar niet ten koste van onze planeet. Daarom strookt het ondersteunen van industrieën die nieuw plastic produceren niet met onze waarden en  werkt Via di Gioia enkel met hoogwaardige, gecertificeerde, gerecyclede of biologisch afbreekbare stoffen.

Voor de Emìlia collectie werken we samen met Estilmar, een
Spaans bedrijf gevestigd in Barcelona dat hoogwaardige gerecyclede stoffen produceert. Deze stoffen zijn gemaakt van premium post-consumer gerecyclede polyester garens genaamd Seaqual™ en Perpetual™, verkregen uit plastic flessen en afval uit de Middellandse Zee. Estilmar is OEKO-TEX en GRS gecertificeerd, wat betekent dat de stoffen onder ethische en verantwoorde omstandigheden worden geproduceerd. Bovendien gebruikt Estilmar zonne-energie in hun productie en produceren ze in een lokale toeleveringsketen om lage koolstofemissies te waarborgen. Samengevat is hun initiatief gebaseerd op vier pijlers:

Premium post-consumer gerecycled garen
De stoffen zijn gebreid met premium gerecyclede garens, gemaakt van plastic flessen en afval uit de Middellandse Zee.

Groene energie
De energie die wordt gebruikt voor de fabricage van de stof wordt opgewekt door zonne-energie, geïnstalleerd op het dak van de fabriek.

Waterloos printen
De stoffen worden bedrukt met een 100% waterloze printmethode, wat zorgt voor prints van hoge kwaliteit zonder chemisch
afvalwater.

Verlagen van CO2-uitstoot
Estilmar produceert hun stof in een korte toeleveringsketen
die de lokale oorsprong gedurende het hele productieproces bevordert. Productie vindt plaats binnen een straal van 100 km, wat helpt om hun CO2-voetafdruk te verminderen.

GOEDE KWALITEIT GAAT LANG MEE

Onze kwaliteit

Fast fashion creëert niet alleen een overvloed aan goedkope kleding, maar ook bergen afval. De lage kwaliteit van de kleding, ontworpen om snel en goedkoop te verkopen, dwingt mensen om hun garderobe elke 6 tot 12 maanden op te schonen. Uitgelubberde stoffen, vervagende kleuren en versleten materialen zorgen voor een constante stroom van weggegooide kleding.

Deze bergen van afgedankte kleding, verspreid over de hele wereld, vervuilen de grond, rivieren en oceanen met chemicaliën, plastic afval en microplastics. Hun negatieve impact strekt zich uit tot de natuur, de dieren en de lokale bevolking, die allen lijden onder de gevolgen van deze groeiende afvalproblematiek. Ondanks dat steeds meer modemerken zijn gestart met duurzaam produceren, zijn er ook steeds meer fast-fashion merken bijgekomen, zoals onder andere Shein en Na-kd. Hierdoor neemt het afvalprobleem nog steeds toe, in plaats van dat het afneemt.

Wij geloven in kwaliteit boven kwantiteit.

De bikini’s van Via di Gioia zijn gemaakt van stoffen van hoge kwaliteit, die hoog scoren op UV-bestendigheid, chloorbestendigheid, pillingbestendigheid (het ontwikkelen van kleine balletjes op de stof) en hebben een uitstekende stretch-retentie. Daarom zal de kleur van je bikini niet snel vervagen en lubbert de stof niet uit na verloop van tijd. Met de juiste verzorging (lees: de was instructies), behouden je bikini’s hun kwaliteit gedurende meerdere seizoenen.

DUURZAAM VAN A TOT Z

Milieubewuste verpakkingen

We prioritiseren ethiek en duurzaamheid op alle terreinen van ons bedrijf
Onze verpakking is volledig plasticvrij, en we streven naar herbruikbare verpakkingen om afval te verminderen. Onze ontwerpen worden verzonden in dozen gemaakt van gerecycled papier dat FSC-gecertificeerd is. Dit betekent dat het papier afkomstig is van hout dat is geoogst uit milieubewuste bossen. Daarnaast worden de bikini’s verpakt in een linnen tasje, een van de meest duurzame organische stoffen, voor extra bescherming in je strandtas of kledingpast.

De bikinibroekjes bevatten hygiënestickers gemaakt van composteerbaar plastic, vervaardigd uit plantaardige vezels afkomstig uit FSC-gecertificeerde bossen.

VOOR EEN GROENERE PLANEET

One Tree Planted

We werken samen met de organisatie One Tree Planted, een samenwerkingsverband van bedrijven die zich inzetten om met elk verkocht product één boom te planten. Met jouw aankoop dragen we bij aan het milieu, bevorderen we een gezonder klimaat, beschermen we biodiversiteit en ondersteunen we de herbebossing van vernietigde regenwouden.