About Via di Gioia

Over het merk

Via di Gioia is opgericht om vrouwen met alle cupmaten kwalitatieve en authentieke badmode te bieden, die op een duurzame en ethische manier wordt geproduceerd.
Geïnspireerd door de landen rondom de Middellandse Zee, komt onze liefde voor borduurwerk, luxe stoffen en flatteuze silhouetten tot uiting in elke collectie. De ontwerpen zijn een mix van klassieke Italiaanse stijl en artistiek vakmanschap, met pasvormen die zijn ontworpen om alle vrouwelijke figuren te flatteren. Badkleding is als ondergoed dat je in het openbaar draagt. Het moet als gegoten zitten en je figuur accentueren. Geen onverwachte inkijkmomenten, knellende beugels, strakke bandjes die in je huid snijden, openstaande cups of knellende elastieken. Wij zorgen ervoor dat je hoge kwaliteitsbadkleding draagt waarin je je prachtig en comfortabel voelt.

Ons Verhaal

portrait of founder charlotte van oorschot

 

Het verhaal van de oprichtster, Charlotte

Hoe het begon
Zolang ik me kan herinneren, ben ik op zoek geweest naar badkleding met vier kenmerken: beschikbaarheid in mijn cupmaat, een elegant en artistiek ontwerp, duurzame materialen en ethische productie. Bijna tien jaar later, vond ik nog steeds geen enkele bikini die aan deze vier wensen voldeet. Dus besloot ik in 2020 om zelf de badkleding te gaan creëren waar ik naar op zoek was.

De struggle van het vinden van de juiste maat
Als vrouw met een grotere buste heb ik altijd moeite gehad om badkleding te vinden voor grotere cupmaten. Er zijn namelijk bijna geen opties voor jonge vrouwen met cup 70F of 70G. Terwijl vriendinnen hun badkleding kochten in winkels met maten variërend van small-medium-large en cupmaten van A tot D, moest ik naar een gespecialiseerde lingeriezaak. Deze zaken bieden dan wel bikini’s aan in mijn maat, maar de ontwerpen zijn ouderwets, meer gericht op de vrouw van 50-60 jaar oud, en bedekken veel huid. Geen bikini voor een jonge vrouw.

Dus eindigde ik altijd met een niet-duurzame, niet-ethische eenvoudige zwarte bikini in mijn maat. Net te bedekkend en iets te preuts, maar goed, het paste. Enkel was ik hier nooit echt blij mee, ik was niet opzoek naar een bikini zoals deze; ik wilde ook een mooie, jonge en leuke bikini dragen, en eentje die goed is voor onze planeet en onze mensen.

Ethiek en duurzaamheid.
Omdat badkleding in cupmaten van E en hoger niet door veel merken wordt aangeboden, is het vinden van duurzame en ethisch geproduceerde badkleding in deze maten een onmogelijke taak.

Ik geloof sterk dat de zorg voor onze planeet en haar bewoners de norm moet zijn en niet de uitzondering. Ik wil geen producten creëren die ten koste gaan van de mensen die de bikini’s produceren, of ten koste gaan van onze planeet. Daarom werk ik uitsluitend samen met verantwoordelijke en betrouwbare partners die zich inzetten voor het milieu en op sociaal verantwoorde wijze werken.

Het vinden van de juiste pasvorm die je figuur flatteert
Een ander probleem is dat tops en broekjes in badkleding vaak worden aangeboden in zeer beperkte pasvormen. In feite komt een bikini meestal maar in één pasvorm. Bijvoorbeeld, een bikinitop wordt alleen aangeboden in een triangel pasvorm. Maar sommige vrouwen hebben een pasvorm met een beugel nodig, of een met een stevigere onderband voor steun. Uiteindelijk werd ik vaak teleurgesteld wanneer ik een mooie bikinitop of bikini broekje moest terugleggen omdat de pasvorm niet bij mijn figuur paste.

Daarom biedt Via di Gioia elk ontwerp aan in minimaal 3 pasvormen: een balconette, een plunge en een triangel. Voor de broekjes zijn er verschillende opties zoals een high-waist, een V-shape, een klassieke pasvorm en een tanga. Zodat elke vrouw de pasvorm kan kiezen die het beste past bij haar wensen en figuur.

Authenticiteit
Als je naar de modewereld kijkt, vooral naar jurken of tops, is de creativiteit die wordt toegepast ongelimiteerd. Verschillende silhouetten, stoffen, texturen, prints, decoraties, de mogelijkheden zijn eindeloos. Maar als je naar de badmode-industrie kijkt, is het grootste deel van de badkleding een soort beha of triangel gemaakt van een synthetische stof met een print. Terwijl er zoveel meer mogelijk is. Denk aan de mogelijkheden zoals ik net beschreef, bikini’s met verschillende stoffen, verschillende texturen, borduurwerk, kralen, stenen en schelpen. Ik denk dat er veel te innoveren is op creatief gebied, en het is zowel mijn doel als mijn plezier om vrouwen authentieke ontwerpen te bieden waarin zij zich zowel mooi als bijzonder voelen.

De reis van het starten van het bedrijf.
Gezien de mogelijkheden voor verbeteringen en inclusiviteit in cupmaten in badkledingindustrie, besloot ik een badkledingmerk te starten om dit gat in de markt te vullen op het gebied van authentieke, duurzame en ethische badkleding voor de grotere cupmaat.

Het ontwerpen van mode is altijd een deel van mijn leven geweest sinds ik jong was. Ter voorbereiding op Via di Gioia heb ik het Amsterdam Fashion Institute bijgewoond om mezelf op te leiden als modeontwerper. Naast mijn opleiding heb ik kennis opgedaan over het starten van een bedrijf, het leren kennen van kwaliteitslingerie en badkleding, en het leren hoe deze te maken via cursussen, werkervaring en het deelnemen aan een start-up. De combinatie van verworven kennis en ontwikkelde vaardigheden vormt de basis van Via di Gioia Swimwear.

Twee jaar heb ik besteed aan het opbouwen van het merk en het ontwikkelen van de eerste collectie. En in augustus 2022, is Via di Gioia geboren. Een kwaliteitsmerk dat inclusief is op het gebied van cupmaten, ontwerpen aanbiedt in verschillende pasvormen, enkel duurzame materialen gebruikt, ethisch produceert en jonge vrouwen het allerbeste biedt op het gebied van authentieke en creatieve ontwerpen.

Voor alle vrouwelijke lezers: Ik hoop dat je zult genieten van het dragen van de bikini’s - en bovenal – dat je je prachtig zult voelen tijdens het dragen.


Liefs,

Charlotte van Oorschot, Oprichter & Ontwerper

handgeschreven naam founder charlotte van oorschot