Plastic-free and reusable box for bikini packaging with beige background

Het omarmen van duurzame en ethische badkleding

Ciao, bella!

Vandaag willen we met u praten over iets dat ons nauw aan het hart ligt: ​​ethiek en duurzaamheid. Wij zijn van mening dat er fantastisch uitzien en je fantastisch voelen in je duurzame bikini’s en badkleding nooit ten koste mag gaan van onze prachtige planeet of de mensen die onze producten maken. Laten we er dus in duiken en ontdekken hoe we een duurzame plons maken terwijl we onze planeet behouden!

Duurzaamheid en milieuvriendelijke praktijken vormen de kern van wat we doen. We willen dat u zich goed voelt over uw aankoop, wetende dat deze aansluit bij uw waarden en bijdraagt ​​aan een groene, meer verantwoordelijke wereld. Vanaf het allereerste begin heeft Via di Gioia prioriteit gegeven aan duurzaamheid, ethiek en transparantie bij de productie van onze badkleding.

Fabrieksfoto's die laten zien hoe Via di Gioia ethisch en duurzaam werkt

Duurzaamheid heeft alles te maken met het behoud van onze planeet en het omarmen van een natuurlijke, milieuvriendelijke aanpak. Wist je dat er elk jaar 8 miljoen ton plastic afval in onze oceanen belandt? Het is een serieus probleem, en als we geen actie ondernemen, kan de hoeveelheid plastic afval in de zee in 2050 groter zijn dan het aantal vissen. Daarom hebben we het tot onze missie gemaakt om de vermindering van plastic afval te ondersteunen. Wij zijn van mening dat badkleding ervoor moet zorgen dat u zich mooi voelt zonder het milieu te schaden. Daarom werken we uitsluitend met hoogwaardige, gecertificeerde, gerecyclede of biologisch afbreekbare stoffen en bieden we duurzame badkleding en duurzame bikini's aan.

Voor onze nieuwste collectie werken we samen met Estilmar, een Spaans bedrijf gevestigd in Barcelona dat gespecialiseerd is in de productie van duurzame stoffen. De stoffen van Estilmar, waaronder onze duurzame zwemkleding en duurzame bikini's, zijn gemaakt van premium post-gerecyclede polyestergarens, zoals Seaqual™ en Perpetual™, die worden teruggewonnen uit plastic flessen en afval uit de Middellandse Zee. Door deze gerecyclede materialen te gebruiken, geven we niet alleen nieuw leven aan afgedankt plastic, maar helpen we ook onze oceanen schoon te maken.

Maar duurzaamheid stopt niet bij de stoffen die we gebruiken. Het strekt zich uit tot elk aspect van ons productieproces. Estilmar zet zich bijvoorbeeld in om hun ecologische voetafdruk te verkleinen. Ze wekken groene energie op via zonnepanelen die op het dak van de fabriek zijn geïnstalleerd, waardoor de productie van stoffen CO2-neutraal is. Bovendien gebruiken ze waterloze printmethoden om chemisch afvalwater te elimineren, waardoor zowel het milieu als de gezondheid van de betrokken werknemers worden beschermd.

Transparantie is voor ons een andere belangrijke waarde. Wij geloven in eerlijk en open zijn over onze praktijken. Estilmar is OEKO-TEX en GRS gecertificeerd, wat betekent dat hun stoffen, waaronder onze duurzame zwemkleding en duurzame bikini’s, onder ethische en verantwoorde omstandigheden worden geproduceerd. Ze omarmen een lokale toeleveringsketen, waarbij binnen een straal van 100 km wordt geproduceerd, om de CO2-uitstoot te verminderen en de lokale gemeenschap te ondersteunen.

Als het om verpakkingen gaat, streven we ernaar om verantwoordelijk te zijn en afval te minimaliseren. Onze ontwerpen, waaronder duurzame zwemkleding en duurzame bikini's, worden verzonden in dozen gemaakt van gerecycled papier, afkomstig van hout dat is geoogst uit milieubewuste bossen (FSC-gecertificeerd). We willen afval verminderen en daarom kiezen we waar mogelijk voor herbruikbare verpakkingen. In de doos vind je je badkleding zorgvuldig verpakt in een linnen zakje dat extra zorg in je kast bevordert. Zelfs de hygiënische voeringen van onze slips, die deel uitmaken van onze duurzame badkledinglijn, zijn gemaakt van composteerbaar plastic dat is afgeleid van plantaardige vezels afkomstig uit FSC-gecertificeerde bossen.

Bij Via di Gioia zijn duurzaamheid en ethiek niet alleen modewoorden; het zijn de principes die ons leiden bij het creëren van badkleding, inclusief duurzame badkleding en duurzame bikini's, waar je je goed bij voelt. Wij geloven dat we door bewuste keuzes te maken onze planeet in stand kunnen houden, haar natuurlijke schoonheid kunnen behouden en een betere toekomst voor iedereen kunnen garanderen. Dus doe met ons mee en rock duurzame zwemkleding en duurzame bikini's en maak een positieve impact. Samen kunnen we onze planeet beschermen en er fantastisch uitzien terwijl we dit doen!

Met liefde,
Via di Gioia